Zie meer over de acties in Amsterdam (van ASVA en Comité SOS Amsterdam) en Nijmegen (van AKKU)

Studenten gaan vrijdag weer in verschillende steden de straat op om te demonstreren tegen de geplande bezuinigingen op het onderwijs. Er vindt onder meer een demonstratie plaats op de Dam in Amsterdam. Verder zijn er protesten in Nijmegen, Wageningen en Utrecht.

Utrechtse studenten roepen iedereen met een hart voor onderwijs op, om op vrijdag 10 december te komen demonstreren op de Uithof in Utrecht.

Het kabinet is van plan de grootste bezuiniging op het onderwijs sinds de jaren ’80 te laten plaatsvinden. Dat mag en laten wij niet gebeuren! Al jarenlang is er te weinig geld voor onderwijs. Verdere bezuinigingen zijn onacceptabel!

Wat is de regering van plan?
• 4.600 euro collegegeld bij meer dan één jaar uitloop. Ongeacht de reden! Dus ook ziekte, handicap of studieswitch wordt bestraft.
• 3.000 euro boete voor de onderwijsinstelling voor iedere langstudeerder. Effect: verloedering van kwaliteit en mogelijke diplomafraude.
• Einde studiefinanciering voor de masterfase. Alleen lenen nog mogelijk.

Waarom nu demonstreren?
Bonden hebben lang gepraat met het ministerie, maar er wordt niet goed geluisterd. Bovendien wordt ook in andere steden op 10 december gedemonstreerd tegen onderwijsbezuinigingen.

Waarom protesteren we?
• VOOR stevige investeringen in het Onderwijs
• TEGEN onverantwoorde bezuinigingen op Onderwijs

Ook eisen we de steun van Utrechtse onderwijsbestuurders aan studenten en medewerkers in het protest tegen onderwijsbezuinigingen.

Wanneer? 10 december, 12:30 uur
Waar? Uithof, Utrecht (verzamelen bij Minnaertgebouw)
Wat? Een lawaaidemonstratie eindigend met een ludieke actie. (Neem lawaai-apparatuur mee: pannen, slaginstrumenten, blaasinstrumenten desnoods, als het maar lawaai maakt)
Wie? Iedereen met een hart voor onderwijs: scholieren, studenten, docenten, bezorgde ouders, etc.

Wil je spreken bij dit protest (op het pleintje voor de Spar) of een spreker voordragen? Stuur een email naar a.beunder[at]gmail.com

Deel deze actie op Facebook
___________________________

Deze actie werd gesteund door:

Individuen:

Steven de Vries Gemeenteraadslid GroenLinks Utrecht
Karlijn Roex

Jilles Mast student Wat fijn dat er eindelijk wat gedaan wordt door studenten tegen de bezuinigingen!
Merel Student
Jeremy Student
Poejesh Student en lid KSU Eindelijk!!!!
Anne Student
Gerrit Bijvank

Sophia student
Ilaina Verheijen Docent in opleiding
Alexander student Utrecht en lid KSU
Inge

Kimmy Pletting Student TCS
Lies student
Hugo Student
L. A. Bakker

Rob van Grinsven student We mogen als studenten (maar ik vind ook docenten) deze verregaande verschraling van (hoger) onderwijs niet langer toestaan! Het is een illusie dat al die bezuinigingen ook maar enigszins iets zullen opleveren op de langer termijn.
Stephan student
Tommy Ryan Lid Anarchistische Groep Nijmegen Samen staan we sterk! Laten we het onderwijs herclaimen voor ons als studenten, als bevolking. Dit is een eerste stap naar het opbouwen van een beweging die tot doel kan hebben onderwijs weer te laten dienen voor het doel voor ons om samen onze wereld vorm te geven zoals WIJ dat willen! En niet hoe het kapitaal dat wilt!
Jelle Bruinsma Student Noordelijke steun uit Groningen.
Atse de Vries werknemer Portaal
Rita van Nierop Student
Marjolein van den Bergh Student Bestuurs- en Organisatiewetenschap Met deze bezuinigingsplannen worden juist de gemotiveerde studenten getroffen die zich inzetten voor extra activiteiten zoals een bestuursfunctie, een stage, een honoursprogramma of een studieperiode in het buitenland. Een kenniseconomie bouw je niet op met grijze muizen, maar met initiatief, kennis en organisatiekwaliteiten!!
Esther van der Drift

Joska Student
Kasper Lange

Kasper Lange

ainhoa gogorza gondra studente Het is erg belachelijk, wat willen ze nou eigenlijk hiermee bereiken. Dat de curiculi op de faculteiten versoepeld worden, dat studenten die al bezig zijn met studeren moeten stoppen omdat ze die belachelijke boete elk jaar niet kunnen betalen, dat er meer mensen met alleen een bachelor diploma rondlopen dan mensen met masters diploma. Nederland zal uiteindelijk ‘dommer’ worden. Onderwijs zou gratis moeten zijn, kijk dan naar zweden.
m. maessen

Karin van kuppevelt Student
Jitske van der Does Student Journalistiek
cris van staveren student ik wil doorstuderen. dit wilde ik al sinds de middelbare en opeens is dat niet mogelijk. Als ik dit eerder had geweten was ik eerder aan de universiteit begonnen. Ook heb ik een jaar vertraging door persoonlijke problemen. moet ik 3 duizend euro boeten omdat ik niet meer goed kon functioneren doordat ik op mijn stage was aangerand en dat er bij ons mensen in de familie overleden zijn!!!
Christel van den Thillart

Martin Ganeff

Nienke

Marco

Melle Student
Helen

Lianne Student
Mauro Student
Astrid

Astrid van Staveren

Jeroen Francken

jessica zhou

Sonja

M. vd Veen student


Organisaties:

Kritische Studenten Utrecht Utrechts actiecomité
Griekenland is overal!
“Griekenland is overal” steunt de studentenacties in Utrecht. Zie voor een verklaring van Griekse studenten: http://indymedia.nl/nl/2010/12/72046.shtml En voor de oproep van het initiatief Griekenland is overal om deel te nemen aan de protesten in Utrecht, Amsterdam, Nijmegen: http://indymedia.nl/nl/2010/12/71971.shtml Hierop zijn tevens vele voorbeelden te vinden van studentenacties wereldwijd: internationale studentensolidariteit; één gezamenlijke strijd. http://griekenlandisoveral.wordpress.com
ASB, Utrecht
Solidair met studenten en arbeiders, Staak! Organiseer! Bezet!,
Internationale Socialisten

Utrechtse Studievereniging Liberal Arts & Sciences


Advertenties